POSJETA HELSINKIJU

Prva posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Finskoj od uspostave diplomatskih odnosa

Saradnja s Republikom Finskom je, između ostalog, važna i zbog činjenice da je ova država punopravna članica Evropske unije i NATO saveza

Avaz

FENA

25.8.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će 26. augusta u radnoj posjeti Republici Finskoj. Riječ je o prvoj posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Finskoj od uspostave diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Finske 1995. godine.

Bećirović će održati sastanak s predsjednikom Republike Finske Alexanderom Stubbom, u predsjedničkoj palati u Helsinkiju, kao i s drugim zvaničnicima Finske.

U okviru vanjskopolitičkih aktivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH tokom radne posjete Republici Finskoj Bećirović će, između ostalog, razgovarati o jačanju sveukupne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Finske, kao i o evropskim i evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Saradnja s Republikom Finskom je, između ostalog, važna i zbog činjenice da je ova država punopravna članica Evropske unije i NATO saveza, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.