STANJE NA CESTAMA

Velike gužve na izlazu iz BiH na više graničnih prijelaza

Od 8 sati saobraćaj će biti obustavljen na izlaznom kraku kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica

GP Gradiška, GP Gradina, GP Izačić. BIHAMK

S. S.

26.8.2024

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom uz povoljne vremenske uslove. Apeluje se na vozače da voze oprezno, uz poštivanje saobraćajnih propisa.

Danas 26.08. od 08 sati do sutra 27.8.2024. godine do 08 sati saobraćaj će biti obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominje se da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. 

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.