STANJE NA CESTAMA

Zabilježene gužve na nekoliko graničnih prijelaza prema Hrvatskoj

Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom

Gužve na GP Bosanska Gradiška - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dž. Vilajet

31.8.2024

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom, uz povoljne vremenske uslove, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen. Savjetujemo vozačima da svoja putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ukoliko se ipak odlučite putovati u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam.

Na graničnom prijelazu Izačić, pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, naveli su iz BIHAMK-a.  Ipak, kako javlja naš reporter s lica mjesta velike su gužve zabilježene i u Bosanskoj Gradišci.

Još danas je za putnički saobraćaj otvoren granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.