ISPOVIJEST

Kenan Erović za "Avaz": Skakin amidža nas izbacuje iz poslovnog prostora, uzimaju nam hljeb

Mehmed je vlasnik Sarajburse i on je izdao mojoj supruzi radnju u periodu od tri godine, a sve je uradio na način da je išao preko Abdulaha

Kenan Erović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
S. S.

1.9.2024

Kenan Erović je kazao za portal "Avaza" da je firma u vlasništvu njegove supruge Sare Kasum-Erović "Akvamarin" izbačena iz prostora u ulici Ferhadija 33 od strane Mehmeda Skake, amidže uhapšenog bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake.

- Mehmed je vlasnik Sarajburse i on je izdao mojoj supruzi radnju u periodu od tri godine, a sve je uradio na način da je išao preko Abdulaha. Abdulah je potpisao taj ugovor uz priču da će njemu amidža dati firmu kada mu Općina produži ugovor. Općina mu je produžila ugovor 25. jula. Tada kreću na nas pritisci da će da nas izbace i svim radnicima su dali otkaz kako bi očistili firmu. Uzimaju nam biznis, uzimaju mi hljeb - kaže Erović te dodaje da je u biznis uložio više od 100.000 KM.

Dodaje da je jutros promijenio bravu, no oni su došli s policijom i Alijom Jašarevićom, vlasnikom Gama AA zaštitarske agencije.

- Pitao sam ih šta rade, jer je to opasan čovjek, ima zaštitarsku agenciju iza sebe. Počeo sam da drhtim, žele da me izbace, a dobili su u petak raskid ugovora od strane Općine. Mi smo sa Skakinom kompanijom imali ugovor o zajedničkom ulaganju - istakao je Erović.

Šta je sve rekao Erović pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.