VOZAČI, BUDITE STRPLJIVI

Otežan ulaz i izlaz iz Bosne i Hercegovine: Kolone automobila na granici

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila

Stanje na graničnim prijelazima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

1.9.2024

Sezona godišnjih odmora se polako privodi kraju, a svakodnevno se bilježe duge kolone vozila prema sjeveru i jugu naše zemlje, kao i pojačan intezitet saobraćaja na većini graničnih prelaza. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, navode iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje a na graničnom prijelazu Doljani duga su zadržavanja na ulazu u našu zemlju. 

Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.