S LICA MJESTA

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH na okruglom stolu o cyber bezbjednosti

Učesnike su u uvodnim izlaganjima pozdravili ambasador Kraljevine Holandije u BiH Henk van den Dool

Sa konferencije. Fena

FENA

19.9.2024

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Marina Pendeš i član Zajedničke komisije Milan Dunović učestvuju na okruglom stolu pod nazivom "Unapređenje upravljanja cyber bezbjednošću u BiH", koji je danas počeo na Jahorini.

Dvodnevni okrugli sto održava se u okviru BIHOS projekta "Bosna i Hercegovina gradi inkluzivni nadzor nad bezbjednošću", kojeg realizuje Centar za sigurnosne studije u Sarajevu, zajedno sa Centrom za evropske bezbjednosne studije (Groningen, Kraljevina Holandija), kao glavnim koordinatorom projekta te Evropskim defendologija centrom iz Banjaluke.

Učesnike su u uvodnim izlaganjima pozdravili ambasador Kraljevine Holandije u BiH Henk van den Dool, direktor Centra za evropske bezbjednosne studije iz Groningena Merijn Hartog, predsjednik Centra za sigurnosne studije u Sarajevu Denis Hadžović i predsjednik Evropskog defendologija centra iz Banjaluke Duško Vejnović.

Cilj okruglog stola, koji je okupio predstavnike zakonodavnih institucija i osoblja sa svih nivoa vlasti u BiH, a koji djeluju i rade pri parlamentarnim tijelima za odbranu i bezbjednost, jeste da pruži uvid u izazove sa kojima se cyber domen suočava pred vladama, nadzornim organima i društvom u cjelini.

Riječ je o prvom od tri ovakva događaja predviđena projektom u okviru kojeg će biti razmotreni i mogući odgovori na cyber prijetnje i izazove iz perspektive zakonodavnih institucija i nadzornih tijela u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.