DIREKTORICA

Prvulović s predstavnicima AmCham u BiH o značaju zaštite prava intelektualnog vlasništva

Direktorica Prvulović je najavila uvrštavanje inspekcijskih kontrola

Sa sastanka. Fena

FENA

19.9.2024

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović razgovarala je danas u prostorijama Uprave u Sarajevu s predstavnicima Američke trgovačke komore (AmCham) u BiH Jasminom Suljević, Tarikom Prolazom i Semirom Mujezinovićem.

Sastanak je održan s ciljem uspostavljanja saradnje između te dvije institucije u oblasti zaštite intelektualnog vlasništva. Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima koje će biti usmjerene na edukaciju članova AmCham BiH u toj oblasti i jačanje kapaciteta federalnih inspektora u nadzoru nad primjenom seta zakona koji regulišu intelektualno vlasništvo, što će doprinijeti sveukupnoj promociji prava intelektualnog vlasništva.

Direktorica Prvulović je najavila uvrštavanje inspekcijskih kontrola nad primjenom zakona koji regulišu intelektualno vlasništvo u programe nadzora Federalne uprave za inspekcijske poslove s ciljem ostvarivanja napretka u oblasti.

- Prisutni su se suglasili o značaju uloge inspekcijskih organa u sistemu zaštite prava intelektualnog vlasništva - saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Sastanku su također prisustvovale Sanela Ahmić, federalna tržišno, turističko-ugostiteljska inspektorica Federalnog tržišnog inspektorata te Merima Tanović, pomoćnica direktorice i Ivana Jusufbegović, stručna saradnica u Kabinetu direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.