SARAJEVO

Od četvrtka do nedjelje takmičenje "Četrnaeste sportske igre Oaze 2024"

Otvorenje će biti upriličeno 26. 09. 2024. u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u Sarajevu, s početkom u 11 sati

Tokom ranijih događaja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
S. S.

prije 5 dana

Od 26. do 29. septembra održat će se takmičenje za osobe s intelektualnim poteškoćama četrnaeste "Sportske igre Oaze 2024". 

Otvorenje će biti upriličeno 26. 09. 2024. u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova, i to: nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Takmičenje će se održati na tri sarajevske lokacije: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, Olimpisjki bazen Otoka i Centar Skenderija – Dvorana D2.

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Na ceremoniji otvaranja sportistima će se obratiti premijer KS Nihad Uk, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, dogradonačelnik  Samir Avdić, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić te mnogi drugi.

Sportske igre Oaze 2024. podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH-Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.