NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte o stravičnoj porodičnoj tragediji: Rođenog brata zapalio benzinom

Zapaljeni muškarac je prije tri dana preminuo u bolnici u Tuzli, gdje je bio hospitaliziran

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

prije 4 sata 25 minuta

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o stravičnoj porodičnoj tragediji kod Doboja: Rođenog brata zapalio benzinom.

Prema saznanjima "Avaza", prije 15 dana muškarac je zapalio svog brata u mjestu Lukavica Rijeka u općini Doboj-Istok. Zapaljeni muškarac je prije tri dana preminuo u bolnici u Tuzli, gdje je bio hospitaliziran.

Saznajte zašto čovjek rođenog brata odlučio zapaliti benzinom.

Ekipa "Avaza" bila je u Bijelom Polju, rodnom gradu glumca Moamera Kasumovića, koji je presuđen za bludničenje nad maloljetnikom.

Razgovarali su s njegovim kolegama, poznanicima, kolegama, a pronašli su i Kasumovićevu kuću. S katancem na kapiji. Pročitajte šta su još "Avazovi" reporteri vidjeli.

Za naš list ekskluzivno je govorila Sanela Diana Dženkins (Jenkins), Sarajka s adresom u Los Anđelesu Sanela Diana Dženkins (Jenkins), svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja, koja je izvršna producentica filma "Sevap/Mitzvah", koji je sinoć prvi put prikazan u glavnom gradu BiH, iako je već obišao svijet.

Govorila je o samom ostvarenju, ali i o domovini, djeci, te je imala poruku za mlade.

Fudbalska groznica trese glavni grad - večeras se sastaju Željezničar i Sarajevo na vječitom derbiju.

Donosimo vam i temu o inflaciji, koja širom svijeta popušta, ali je istovremeno u fokusu strah od usporavanja ekonomske situacije. A u BiH sve sve svodi na čekanje.

Za "Avaz" je govorila Bisera Boškailo, predsjednica programskog savjeta Sarajevskih dana poezije, koja je, između ostalog, poručila da nisu dali da se Sarajevski dani poezije prekinu.

Jasminka Proho, uposlenica Udruženja gluhih Kantona Sarajevo i tumač znakovnog jezika, za „Avaz“ je govorila o gorućem problemu ove populacije u BiH, a to je nedostatak tumača znakovnog jezika.

Na izbornim stranama čitajte razgovor s nosiocem liste NiP-a u Bihaću Kemalom Hrnjićem.

Nada Strepački godinama čeka na krematorij u Sarajevu. Govorila je za "Dnevni avaz" o tome kako ne želi ići ni u Srbiju ni u Hrvatsku kako bi bila kremirana te je poručila da je "spremna da se sama zapali".

Izrael je nastavio brutalno bombardirati Bejrut, ciljajući, kako kažu, rukovodioce Hezbolaha, dok mnogo više civila gine. Zbog toga građani napuštaju Bejrut.

Ko želi destabilizirati život u Sarajevu, pitanje je koje se postavlja nakon jučerašnje serije dojava o podmetnutim bombama u tržnim centrima.

Nakon dvije spektakularne noću u beogradskoj Areni i dva koncerta za pamćenje, Tea Tairović ekskluzivno je govorila za "Dnevni avaz". Saznajte šta nam je rekla o Sarajevu.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.