DOBOJ ISTOK

Rođeni brat ga polio benzinom i zapalio: Klanjana dženaza Rusmiru Aljiću

Prije ove tragedije, majka Razija ukopala supruga i dvojicu sinova stradalih od mine

S dženaze Rusmiru Aljiću. Avaz

H. Čalić

jučer

Na mjesnom mezarju u Lukavici Rijeci u općini Doboj Istok, danas je klanjana dženaza Rusmiru Aljiću (30), ocu malog djeteta.

Njega je prije 15 dana poslije svađe polio benzinom i zapalio rođeni brat Ragib. Prije ove tragedije, majka Razija ukopala supruga i dvojicu sinova stradalih od mine.

Od zaostalih mina, sakupljajući drva za preživljavanje, 1998. godine poginuo joj je prvi sin Nedžad, dvije godine kasnije na isti način život gubi suprug Salih, a 2011.godine u šumi Biljevima od mine gine i drugi sin Jusuf.

Kada smo jednom prilikom sa Hanifom razgovarali o nesrećama koje je prate, rekla je " ja znam kako mi je, svoju bol nosim u svom srcu".

Danas, nije imala snage progovoriti ni riječ, jer je ukopala i trećeg sina, pod sumnjom da je u smrt otišao od ruke rođenog brata. Zato se i na dženazi samo ćutalo.

U ponedjeljak, 24. septembra, Rusmir je podlegao na UKC u Tuzli, pa je po nalogu tužiteljstva naređena obdukcija. Danas obdukcioni nalaz nije stigao do tužiteljstva TK. Tek nakon toga će se znati tačni uzroci smrti trećeg sina Razije Aljić.

Slučaj je potresao cijeli kraj, jer su ipak rijetki slučajevi da brat na brata digne ruku, kao što je to uradio Ragib Aljić koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.