PREMIJER SRBIJE

Vučević nakon što je dobio Orden RS: Ovo je veliko odlikovanje za cijelu Srbiju

Vjerujem da ćemo u skladu sa Dejtonom čuvati Srbiju i RS

Miloš Vučević. predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

S. S.

prije 15 sati 54 minute

Ovo je veliko odlikovanje za cijelu Srbiju, priznanje i vid zahvalnosti, na svemu što radimo i što ćemo raditi, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević nakon svečane dodjele Ordena RS, koji mu je uručio predsjednik RS Milorad Dodik.

- Vjerujem da ćemo u skladu sa Dejtonom čuvati Srbiju i RS. Mi smo isti narod, govorimo istim jezikom, imamo istu kulturu, zajedničku prošlost, a imamo pravo i da dijelimo zajedničku budućnost - istakao je Vučević.

Nakon sastanka sa predsjednikom RS, Vučević je naglasio da će Srbija "nastaviti da podržava RS u skladu sa Svesrpskom deklaracijom, jer je riječ o istom narodu, istoj kulturi, zajedničkoj prošlosti i budućnosti".

- To je suština svega što smo radili i radimo. Radit ćemo na mnogim projektima, ne samo na infrastrukturi, na stvaranju uslova za bolji život građana, za veće plaće i penzije - naglasio je Vučević.

Vučević je zahvalio Dodiku što je uvijek bio dio dogovora sa rukovodstvom Srbije kad je riječ o obilježavnju najvažnijih datuma, bilo da su u pitanju svečani datumi kao Dan srpskog jedinstva, već i kad se odaj počast srpskim stradalnicima.

- Pomoći ćemo gradnju autoputa, bolnica, vrtića. To je znak podrške RS svom narodu u RS i BiH, jer želimo da pomognemo u naše sunarodnike u općinama u Federaciji BiH, kao što nemamo problem da Sarajevo podržava općine u kojima žive Bošnjaci u Srbiji - istakao je Vučević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.