U BANJOJ LUCI

Vučević potvrdio gradnju autoputa do Beograda i pozvao FBiH da gradi do Sarajeva

On je dodao da bi taj autoput značio i bržu i jednostavniju vezu Bošnjaka iz FBiH sa Sandžakom, ali i vezu Srbije sa, recimo, Jahorinom

Tokom sastanka. Fena

FENA

prije 3 dana

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Banjoj Luci da je opredjeljenje vlasti Srbije nastavak ulaganja u infrastrukturne projekte u RS u cilju povećanja životnog standarda građana.

Vučević je naglasio da Srbija želi da u tom smislu podrži i građane koji žive na teritoriji Federacije BiH, te da je dovoljno da vlast tog entiteta prihvati ovu ponudu.

- Evo, mi ćemo izgraditi autoput Beograd-Banja luka kako više ne bismo išli preko trećih zemalja. Vlasti u RS će spojiti dionicu od Doboja do Bijeljine, a mi ćemo dalje prema Beogradu. Spremni smo da se autoputem povežemo i sa Sarajevom, ali za to mora postojati spremnost druge strane - poručio je Vučević.

Brža i jednostavnija veza

On je dodao da bi taj autoput značio i bržu i jednostavniju vezu Bošnjaka iz FBiH sa Sandžakom, ali i vezu Srbije sa, recimo, Jahorinom.

- Ako budemo radili takve projekte, spašće tenzije, vjerujte - ocijenio je Vučević.

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević danas je došao u zvaničnu posjetu RS gdje se prvo sastao sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

- Dok smo Aleksandar Vučić i ja na čelu, Srbija će nastaviti da podržava Republiku Srpsku u sladu sa Dejtonskim sporazumom. U to nemojte da sumnjate. Radićemo na porojektima, da plate i penzije budu veće. Takođe, Srbija želi i aerodorom u Trebinju - dodao je Vučević.

Srbija, kako tvrdi, poštuje teritorijalni integritet BiH, dok neki pojedinici u BiH to pravo osporavaju Srbiji.

Srbija želi biti konstruktivna

On je zaključio kako Srbija želi da bude konstruktvina, prije svega u regionu, te da nije ni protiv koga.

- Srbija nikoga ne ugrožava, želimo mir i najbolje odnose. Pustite nas da normalno sarađujemo, nemojte nas sputavati - dodao je Vučević.

Predsjednik RS Milorad Dodik, u Palati predsjednika, odlikovao je Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti. Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i RS, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Vučević i Dodik zajedno treba da otvore vrtić u Srpcu za čiju gradnju su novac obezbijedili poreski obveznici Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.