RAZGOVOR ZA "AVAZ"

Kandidat za načelnika Kaknja Adi Kubat: Zapušteni smo u svim segmentima, uradit ću ono što su drugi samo obećavali

Općina smo koja nema javni prevoz, kako u samom gradu tako i u ruralnim područjima, nemamo dežurnu apoteku koja bi radila 24 sata

Adi Kubat. Facebook

prije 2 dana

U Kaknju se za načelničku poziciju bori čak šest kandidata. Jedan od njih je aktuelni načelnik Mirnes Bajtarević (SDA), a njegovu poziciju žele i Adi Kubat (SDP), Behija Kulović (NS), Dženan Kubat (Naprijed), Almedin Aliefendić (nezavisni kandidat) i Vjekoslav Grubešić (HDZ BiH).

Adi Kubat za "Avaz" ocjenjuje mandat aktuelnog načelnika kao potrošene četiri godine bez većih kapitalnih projekata te dodaje da se u nekim poljima vidi i stagnacija.

Zapuštena općina

- Nažalost, sva obećanja na kojima su dobijeni izbori prije četiri godine su ostala mrtvo slovo na papiru. Najkraće rečeno, izgubljene su četiri godine za Kakanj, gdje se moralo mnogo više uraditi -  kaže Kubat za "Avaz".

Smatra da je Kakanj trenutno jedna zapuštena općina u svim segmentima te da se treba na svim poljima više i kvalitetnije raditi.

- Općina smo koja nema javni prevoz, kako u samom gradu tako i u ruralnim područjima, nemamo dežurnu apoteku koja bi radila 24 sata, parking prostor je za nas iz Kaknja postao misaona imenica, sport nikada nije bio na nižim granama, slobodno mogu reći da je urađena totalna devastacija sportskog života u Kaknju, postali smo sabirni centar onkololoških pacijenata i još mnogo toga bih mogao da nabrojim. Porazna činjenica je da trenutna lokalna vlast ni jedan od tih problema ne rješava, niti ima namjeru se uhvatiti u koštac sa tim stvarima - naveo je Kubat za "Avaz".

Dodaje da narodu potrebno vratiti povjerenje u izabrane zvaničnike na lokalnom nivou, a to se može samo iskrenim i predanim radom.

- Jedan novi pristup prema građanima gdje se njihov glas i zahtjevi konačno moraju početi uvažavati. Na jednom skupu sam kazao da ako budem izabran za načelnika Kaknja uradit ću ono što su prethodne strukture samo obećavale, a realizacija je izostala. Narod je izvaran i zaslužuje korektniji odnos, kada se da riječ da se to održi do kraja - istakao je Kubat za "Avaz".

Razvlačenje glasova

Podsjeća da je na ovim izborima šest kandidata za načelnika, ali Kubat kaže da stanje na terenu pokazuje da će se politička utakmica voditi između SDA i SDP-a.

- Ovo ostalo su epizode uloge koje će razvući neke glasove, ali da u konačnici neće imati presudnu ulogu. Pred narodom je jasan izbor, podržati aktuelnu vlast u liku kandidata SDA ili izabrati promjene i svoj glas povjeriti kandidatu SDP-a. Poslije svega navedenog i trenutnog stanja na terenu i razgovora sa građanima, ubijeđen sam da Kakanj poslije 6. oktobra kreće jednim novim putem, sa novim načelnikom, sa novom većinom u Općinskom vijelu. Na kraju bih samo poručio svojim sugrađanima, da iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na izbore, podrže listu SDP-a za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika i budu svjedoci pozitivnih promjena i progresa koje su nužne da nastavimo živjeti dostojanstveno i časno - zaključio je Kubat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.