UZ PODRŠKU EU

U Brčkom otvoren poslovni inkubator za podršku start-up preduzećima

Poslovni inkubator je osmišljen kao inicijativa koja će podstaći inovacije

U Brčkom otvoren poslovni inkubator. Fena

FENA

jučer

U Brčkom je danas u okviru projekta "Neseser“ koji implementira Razvojno-garantni fond uz finansiranje EU, otvoren je prvi poslovni inkubator namijenjen za podršku start-up preduzećima iz Distrikta.

Direktor Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta Milorad Teodorović rekao je novinarima da će usluge poslovnog inkubatora na jednom mjestu koristiti ukupno 10 start-up preduzeća koja su potpisala ugovore za saradnju i korištenje resursa koje pruža taj poslovni inkubator.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 235 hiljada eura od čega je za Brčko izdvojeno 135 hiljada, a ostatak novca za partnerski grad Loznicu kao dio prekogranične saradnje.

Prema riječima Teodorovića, poslovni inkubatori pružaju priliku malim i srednjim preduzećima da posluju na jednom mjestu, da se umrežavaju i zahvaljujući nižim startnim troškovima, pristupaju informacijama i kvalitetnim menadžment sistemom dobiju priliku za ubrzan rast i razvoj.

Ovaj projekta se realizuje uz podršku Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Srbija – BiH.

Poslovni inkubator je osmišljen kao inicijativa koja će podstaći inovacije, preduzetništvo i prekograničnu saradnju, nudeći jedinstvenu platformu za rast i uspjeh start-up preduzeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.