ZA 2023/24. GODINU

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Na ovaj način mi promovišemo najuspješnije mlade ljude iz naših škola

Promovisano 117 učenika. Fena

FENA

jučer

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod TK su uz podršku OŠ "Mejdan" Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla organizovali i ove godine promociju učenika generacije. U školskoj 2023/24. godini 117 učenika trudom, zalaganjima i rezultatima zaslužili su titulu učenika generacije osnovnih i srednjih škola, saopštio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

- Na ovaj način mi promovišemo najuspješnije mlade ljude iz naših škola. Mi dajemo značaj svemu onome što su oni radili a to znači da su bili aktivni ne samo kroz nastavu nego da su se bavili i vannastavnim aktivnostima. Ovo su mladi ljudi koji će u budućnosti voditi ovo društvo i koji će dati doprinos svim oblastima društvenog života u Bosni i Hercegovini - kazao je ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović.

Direktor Pedagoškog zavoda TK Izet Numanović smatra da manifestacija predstavlja jednu vrstu davanja javnog priznanja učenicima za njihov sveukupni rad u dosadašnjem ciklusu obrazovanja.

- Mislim da bi svi mi koji se ovdje danas nalazimo u budućnosti trebali poboljšati nešto u našoj zajednici i pokušati se izboriti za neke pozicije i za neka naredna dobra - kazao je učenik generacije JU OŠ "Mejdan" Tuzla Adi Muratović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.