NA LICU MJESTA

Svečano otvoren Privredno-kulturno-sportski centar "Bazen" u Gračanici

Od sada će 1.500 gračaničkih srednjoškolaca cijeli dan na raspolaganju imati savremenu dvoranu za nastavu tjelesnog odgoja

Sa svečanog otvaranja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
H. Čalić

prije 3 sata 52 minute

Povodom otvaranja jedne od najmodernijih i najvećih dvorana, Privredno-kulturno-sportskog centra (PKSC) "Bazen“, danas je u Gračanici održana velika svečanosti. 

Ovaj dan će, kako su kazali zvaničnici, u historiji Gračanice, bit će upisan zlatnim slovima.

Zadovoljstvo i ponos

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom, otvorena su vrata ljepotice koja se gradila dvije i po decenije, a kada su Gračanlije vidjeli šta su dobili, nisu se pokajali što se čekali da dvorana otvori svoja vrata. 

Posebno su se obradovali srednjoškolci, njih oko dvije hiljade, jer su sve do sada srednjoškolci nastavu tjelesnog odgoja izvodili u potpuno neuslovnoj i maloj sali, građenoj 1947. godine. 

Istina, Gračanica je u poratnom periodu za sportske klubove riješila problem, gradnjom dvorane "Luke“ koju svi klubovi besplatno koriste za treninge i igranje utakmica. Od danas Grad Gračanica ima dvije dvorane i to je velika stvar u današnje vrijeme.

- Ova veleljepna zgrada, nije samo zgrada od betona i čelika, ona je simbol naše predanosti, upornosti i zajedništva. Kada smo počeli graditi PKCS "Bazen“ znali smo da se radi o velikoj investiciji, da će trebati puno truda i rada i vremena za završetak. 

Svi smo sretni, što će nova dvorana biti posvećena mladim, učenicima srednjih škola, koji su dugo čekali adekvatan sportski prostor, u koga su unesene najsavremenije sportske sprave, prostran teren sa najmodernijim parketom, elektronski semafor, a sredstva su obezbjeđena i za teleskopske tribine. 

Želimo da ova dvorana bude mjesto u kome će se razvijati novi sportisti, gdje će se njegovati zdrav životni stil i gdje će se stvarati prijateljstva i uspomene koje će trajati cijeli život - istakao je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

Prva rukometna utakmica

Na kratko se obratila i Alma Softić, predsjednica Sportskog saveza i federalni ministar Nedžad Lokmić. Na kraju su traku presjekli Nusret Helić, Nedžad Lokmić i dvoje srednjoškolaca Noa Operhal i Haris Haskalj i dvoranu otvorili. Svečanom otvaranju prisustvovali su i Razija Mujanović i Dževad Alihodžić.

Oduševljeni građani Gračanice i sportisti su razgledali zdanje za koje su sanjali. Sutra igra i prva rukometna utakmica između RK Gračanice i Bosne Sarajevo, a bit će i muzike, pjevat će komšija iz Srebrenika Mirza Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.