PREDSJEDNIK NS TK

Jasmin Kadić: Smrti tuzlanskih pacijenata najmorbidniji su dokaz izdaje države i njenih građana

Pozivamo stoga po ko zna koji put na smjenu menadžmenta UKC-a Tuzla, ali znamo da to SDA i DF neće uraditi

Jasmin Kadić. Naša stranka

S. S.

jučer

Povodom mogućnosti da nabavka linearnog akceleratora za UKC Tuzla bude ponovo vraćena na početak, oglasio se Jasmin Kadić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzli.

- Gubimo i posljednju nadu da će nabavka biti uspješna jer niti jedna uložena žalba do sada nije odbačena kao neosnovana.

Tuzlanski pacijenti umirat će čekajući linearni akcelerator sve dok menadžment UKC-a Tuzla konačno ne sastavi tender koji će omogućiti favoriziranoj kompaniji da ga nabavi i zaradi milionski iznos. U odgovorima Ureda za žalbe na već tri propala tendera u godinu i po dana agonije koliko traju ovi postupci, precizno su opisane nezakonitosti nabavke i guranje određene opreme i njenog dobavljača.

Na osnovu informacija Uprave za indirektno oporezivanje o vrijednosti uvezenih linearnih akcelaratora i CT simulatora, jasno je da se radi o milionskim iznosima zarade na ovom poslu koji se direktno tiče života teško oboljelih onkoloških pacijenta.

Pozivamo stoga po ko zna koji put na smjenu menadžmenta UKC-a Tuzla, ali znamo da to SDA i DF neće uraditi. Njima nisu u interesu pacijenti već nacionalizmu bliski tajkuni. Optužbama da Trojka čini izdaju prema BiH žele prikriti vlastitu izdaju koja se ogleda i u ko zna koliko dosad umrlih pacijenata zbog nenabavljanja linearnog akceleratora. Smrti tuzlanskih pacijenata najmorbidniji su dokaz kako SDA i DF izdaju državu i njene građane - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.