RAZGOVOR

Kandidat za načelnika Maid Suljaković: Maglaj nije koristio mogućnosti

Dva mandata su dovoljna svakom načelniku da pokaže i sposobnosti i nedostatke

Maid Suljaković. Facebook

prije 12 sati 48 minuta

Maid Suljaković (34), uposlenik Agencije za razvoj Tešanj, kandidat je SDA za načelnika Općine Maglaj. On za "Avaz“ ističe da ima veliko iskustvo u radu na projektima, posebno onima iz EU fondova, što mu može pomoći u prepoznavanju izazova i rizika, kao i razvijanju strategija za njihovo ublažavanje.

Svaki mandat

- To je ključno općinama, jer se često susreću s problemima kao što su nedostatak resursa ili nepovoljni demografski trendovi. Iskustvo u ovim aspektima može ubrzati i poboljšati rezultate razvojnih inicijativa u općini Maglaj - govori Suljaković.

Dodao je da Maglaj nije koristio velike mogućnosti apliciranja na projekte iz fondova EU, niti je u značajnoj mjeri aplicirao na projekte viših nivoa vlasti, a naglasio je i nedovoljnu podršku privrednim subjektima da kroz EU fondove unaprijede vlastitu proizvodnju.

Komentirajući aktuelnog načelnika Mirsada Mahmutagića, on kaže da su dva mandata dovoljna da svaki načelnik pokaže svoje i sposobnosti i nedostatke.

Interes građana

- Svaki mandat preko toga, osim u specifičnim okolnostima, nije više u interesu građana ili razvoja lokalne zajednice. Nažalost, u interesu je onih koji žele zadržati privilegije i moć - kaže Suljaković.

U slučaju pobjede, Suljaković najavljuje modernizaciju puteva, rješavanje problema s pitkom vodom, jačanje vodnih barijera, efikasniju administraciju...

Smatram da mogu donijeti promjenu jer imam iskustva u razvoju zajednice i vođenju projekata koji su unaprijedili stanje u firmama, školama i poljoprivrednim zadrugama, kaže Suljaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.