NAJAVA METOROLOGA

Sutra u Bosni većinom mala do umjerena oblačnost, u Hercegovini pretežno sunčano

U Sarajevu dosta niske oblačnosti prije podne

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Fena

FENA

prije 4 sata 18 minuta

Danas je u Bosni bilo djelomično vedro. Glavnina padavina je bila prije podne. U drugom dijelu dana lokalno slabije padavine su registrovane na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima. U Hercegovini je bilo pretežno sunčano vrijeme. Oblačno je bilo na sjeveru Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka izmjerene u 14:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 8; Sarajevo i Srebrenica 10; Tuzla 11; Bijeljina, Bugojno, Livno i Zenica 12; Gradačac i Jajce 13; Doboj 15; Banja Luka i Bihać 16; Prijedor i Sanski Most 17; Široki Brijeg 18; Mostar 20; Trebinje 21; Neum 22°C.

U ponedjeljak 30.9.2024. u Bosni većinom mala do umjerena oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C.

U Sarajevu dosta niske oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.