LIDER NIP-A

Konaković o istupu Kenele Zuko: "Šta mislite, hoće li se oglasiti predsjednik SDA ili prva dama"

Kako je kazao, njeni stavovi su samo kontinutet koncepta koji kaže da je "stranka važnija od naroda"

Konaković i Zuko. Fena

N. H.

prije 4 sata 31 minutu

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a, oglasio se nakon istupa Kenele Zuko iz SDA na skupu u Vogošći.

Kako je kazao, njeni stavovi su samo kontinutet koncepta koji kaže da je "stranka važnija od naroda", baš onako, tvrdi, "kako mi je u poruci napisao Bakir Izetbegović i kako veliki broj SDA funkcionera doživljava poredak u našoj zemlji".

- Nije novo ni to što vrijeđa i ponižava one koji žive van Sarajeva, to su njene kolege radile i ranije, bolno je jer nema obzira prema mjestima našeg najvećeg stradanja. Olovo, istočna Bosna, Srebrenica, Bratunac i Orašje ovog su puta bili meta. Ranije je to bila Rogatica, mjesto mog porijekla, a i druga mjesta raznim kenelama i zahiragićima - napisao je Konaković.

Konaković je dodao da čitava stranačka mašinerija ismijava i jednu cijelu profesiju, koja je završila Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. 

- Vidio sam da je novi miljenik porodice, a inače nosilac liste u Novom Sarajevu, u promotivnom spotu ismijao DIF (FASTO) nazivajući ga akšam školom. Sve što stoji na putu stranci njihova je meta. Možda i najbrutalniji primjer jeste objava predsjednika KO SDA Faruka Kapidžića koji je izjednačio rahmetli muftiju Muamera Zukorlića sa Radovanom Karadžićem jer je rahmetli muftija kritikovao neke postupke SDA - naveo je Konaković i upitao:

Šta mislite, hoće li se oglasiti predsjednik SDA ili prva dama i osuditi ponašanje svojih perjanica i zašto neće?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.