BROJNE REAKCIJE

Promjena naziva "Preporoda" izazvala buru u javnosti: "Srbizirane horde gajretovaca"; "Filip Mursel je siledžija i reketaš"

. Dosta je bilo spletki, siledžijstva i reketiranja Filipa Mursela Begovića, napisao je Kodrić

Sanjin Kodrić i Filip Mursel: Teške riječi. Avaz

D. H .

prije 3 sata 56 minuta

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ više nije „Preporod“ nego samo Bošnjačka zajednica kulture. Odluka je to koja je u subotu, 28. septembra, donesena jednoglasno na Skupštini održanoj u Travniku.

Brojne osude

Odluka je u staru naišla na brojne osude i negodovanja, uglavnom radikalnijim krugova okupljenih oko SDA.

Tako je u „Stavu“, poluzvaničnom glasilu ove stranke, osvanuo tekst pod naslovom „Sanjin Kodrić sramotno ukinuo „Preporod“ i nametnuo velikosrpski monarhistički simbol „Gajreta“

- Ime koje su, među ostalima, izabrali velikani Alija Isaković, Muhsin Rizvić, Enes Duraković i Munib Maglajlić na jedan sramotan način proglašeno je nacional-romantizmom i nadiđenim reliktom vremena. Još skandaloznije od toga jeste da je za novi i to falsificirani logo izabrana velikosrpska „Gajretova“ značka iz 1928. godine u bojama srpske trobojke i sa štafetnom bakljom koja se nosila za slavu srpskog kralja i otadžbinu. Odnosno, Sanjin Kodrić je ukinuo ono najljepše što su Bošnjaci imali da bi nas vratio u vrijeme najsramnijeg poniženja u našoj dugoj historiji – navodi se u tekstu koji potpisuje Damir Hadžić.

Na svom Facebook profilu oglasio se i Filip Mursel Begović, urednik Stava, koji je napisao: . „Ko podržava povratak u najsramotniji dio naše historije pod simbolom velikosrpske monarhije - taj treba da bude tretiran kao što su aktivisti JMO tretirali srbizirane horde Gajretovaca koji su za kralja i otadžbinu nosali štafetne baklje koje su sada vraćene u upotrebu - SA KRAJNJIM PREZIROM!“


Reakcija Filipa i Mursela. Facebook

Na ove optužbe reagirao je Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice, koji je Filipa-Mursela nazvao „bestidnim pseudonovinarskim siledžijom i reketašem“.

Pokušaj javne egzekucije

- Nakon niza najpodmuklijih spletki i skrivenih napada i pokušaja diskreditacije, konačno se desio i otvoreni napad na Bošnjačku zajednicu kulture i, posebno, mene lično koji se dugo sprema i kojim mi / nam se jednako dugo prijeti sa strane pseudonovinarskog siledžije i reketaša Filipa Mursela Begovića!

Filip Mursel Begović nije imao hrabrosti i časti svoj siledžijski i reketaški tekst potpisati svojim stvarnim već izmišljenim imenom – svoj odgovor, koji ću mu ovaj put rado i s velikim zadovoljstvom uputiti, ja ću, pak, potpisati s ponosom svojim imenom i objaviti ga bez zaklanjanja iza bilo koga.

Ja nemam šta kriti niti se imam čega stidjeti, naprotiv, ali Filip Mursel Begović itekako ima, i zato uzdignuta čela dijelim čak i ovaj lažljivi, potvarački pamflet!

Zašto Filip Mursel Begović pokušava izvršiti moju javnu egzekuciju i egzekuciju Bošnjačke zajednice kulture – o tome u mom odgovoru, ali prije toga nekoliko tek početnih pitanja:

Šta je to zli i pokvareni motiv Filipa Mursela Begovića za moju javnu egzekuciju i egzekuciju Bošnjačke zajednice kulture da je zarad toga spreman žrtvovati čak i svog pradjeda "gajretovca" Arif-agu Begovića iz Trebinja, svog pretka koji je pod istim "Gajretovim" znakom učestvovao u gradnji "Gajretova" doma u Trebinju zajedno s članovima tadašnjeg Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta"?! Otkud to da se u jednom trenutku ponosi pradjedom "gajretovcem", a u drugom trenutku mene pokušava diskreditirati i egzekutirati bestidnom optužbom da sam "izdajnik" koji afirmira "srbizirane horde gajretovaca"?! I ko je uopće Filip Mursel Begović i šta je to njegova uloga i zadatak ovdje u Bosni i Hercegovini i među Bošnjacima?!

Previše o ovome i mnogo čemu drugom znam i možda je došlo vrijeme da se to, napokon, javno kaže... Dosta je bilo spletki, siledžijstva i reketiranja Filipa Mursela Begovića!

P. S. U komentarima slika "gajretovca" Arif-age Begovića i ponosni FB post "gajretovskog" praunuka Filipa Mursela Begovića te slika najnovijeg FB posta bestidnog Filipa Mursela Begovića – pseudonovinarskog siledžije i reketaša – poručio je Kodrić u svom komentaru - napisao je Kordić.

Reakcija Sanjin Kodrića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.