GODIŠNJICE

Drugog oktobra 1995. odštampan je prvi broj "Dnevnog avaza": 29 godina na braniku istine i pravde

Niko nas nije mogao, niti će moći, skrenuti s puta koji smo izabrali - za bolju, ljepšu i sigurniju državu za sve njene građane

Avaz

Redakcija "Dnevnog avaza"

prije 2 sata 31 minutu

Nakon što je prije 33 godine Fahrudin Radončić pokrenuo izdavačku kuću „Avaz“, već nakon četiri godine, odnosno prije tačno 29 godina, 2. oktobra 1995., u opkoljenom Sarajevu izašao je prvi broj dnevnog lista „Dnevni avaz“.

Prije njega dvije godine izlazio je sedmičnik „Bošnjački Avaz“ koji se prodavao na slobodnoj teritoriji i u dijaspori. „Dnevni avaz“ se istovremeno štampao u Sarajevu i Frankfurtu, u Njemačkoj, s ciljem širenja istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Lider razvoja

Od prvog dana „Dnevni avaz“ je superiorno najtiražniji printani medij u Bosni i Hercegovini, uz najčitaniji portal „Avaz.ba“.

„Dnevni avaz“ je lider razvoja ne samo u medijskom planu nego i u građevinskom. Osim toga, „Dnevni avaz“ je promijenio medijsku i građevinsku mapu Bosne i Hercegovine.

Primjerci prvog „Avaza“ izašli su iz štamparije koja je bila u podrumu zgrade i višestruko je granatirana tokom opsade.

U najtežim danima za našu zemlju, kasnije prateći sve promjene, transformacije i razvoj slobodne i suverene Bosne i Hercegovine, u proteklih 29 godina naši novinari su stvarali i pisali i pri tome uvijek bili na strani temeljnih vrijednosti i principa, na strani demokratije, pravde i poštivanja ljudskih prava, s bosanskohercegovačkim čovjekom u fokusu. Bili smo uz one kojima je teško, koji su ostavljeni, kojima je trebala podrška.

Uprkos brojnim pritiscima u proteklim godinama, bili smo i ostali svjetionik istine i niko nas nije mogao, niti će moći, skrenuti s puta koji smo izabrali - za bolju, ljepšu i sigurniju državu za sve njene građane.

Naši čitaoci to su prepoznali, zbog čega smo u samom vrhu liste najčitanijih medija, ne samo u BiH već i u regionu. Svakog jutra širom BiH na kioske stiže “Dnevni avaz”. Za to se, iz dana u dan, pobrinu novinari, urednici, operateri, dizajneri, naši uporni i strpljivi vozači, distributeri i kolporteri, da građanima predaju u ruke svježe, tačne, zanimljive i važne informacije iz zemlje i svijeta.

Avaz

Najtiražniji medij

„Dnevni avaz“ je danas primjer ekonomski samoodrživih medijskih sistema. Radujemo se činjenici da se trend printanog novinarstva globalno vraća i da ćemo nastaviti s ozbiljnim novinarstvom. Paralelno s tim, portal „Avaza“ raste upravo zahvaljujući ovim činjenicama i objektivnim informacijama. „Dnevni avaz“ je kao najtiražniji i najutjecajniji medij u BiH korektiv društveno-političke scene.

Zahvaljujemo našim čitaocima i partnerima zato što su s nama na putu zajedničkog uspjeha. Nastavit ćemo, kako čitaocima tako i partnerima, pružati ono što je najvažnije, a to je objektivno izvještavanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.