PRENOSIMO

"The Bosnia Times": Djeca generala SDA izdala, Nikšić ukrao Izetbegoviću sinove legendarnih komandanata

Sinovi legendarnih komandanata Armije BiH Ernest Imamović i Adnan Delić kandidati za gradonačelnike Goražda i Visokog ispred "izdajničkog“ SDP-a

Nermin Nikšić. Facebook

The Bosnia Times

prije 4 sata 36 minuta

Nakon što je na prošlim izborima Ernest Imamović pobijedio u utrci za gradonačelnika Goražda, koji je sin legendarnog komandanta Zaima Imamovića, SDP se ove godine odlučio za još jednu sličnu kandidaturu. Tako je za gradonačelnika Visokog ispred SDP-a kandidat Adnan Delić, sin generala Rasima Delića, piše "The Bosnia Times".

Pitanje je da li će Imamović ove godine uspjeti odbraniti poziciju gradonačelnika jer protiv sebe ima petoricu izazivača, kao što je veliko pitanje može li SDP-ov kandidat osvojiti tradicionalno jaku SDA-ovu bazu kakva je grad Visoko. Ipak se ovakvi potezi SDP-a mogu smatrati prvorazrednim senzacijama izborne kampanje. Osim toga, oni donose ogromne političke poene samom lideru SDP-a Nerminu Nikšiću kojeg SDA uporno optužuje za izdaju.

Stoga je Nikšić na prošlim izborima morao objaviti svoju vojnu iskaznicu u kojoj je dokumentirao svoju pripadnost Armiji BiH, a nakon što su mu SDA-ovci lijepili izdajničke etikete.

Kako su inače u "laži kratke noge“, u izbornoj kampanji su još kraće, piše "The Bosnia Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.