VRIJEDNA DJELA

Reisa Kavazovića posjetili umjetnici koji su poklonili djela za Upravnu zgradu Rijaseta

Tom prilikom reisu-l-ulema je zahvalio gostima za doprinos Islamskoj zajednici

Umjetnici posjetili reisa Kavazovića. MINA

FENA

prije 9 sati 21 minutu

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili bosanskohercegovački umjetnici koji su poklonili svoja umjetnička djela za Upravnu zgradu Rijaseta na Kovačima.

Tom prilikom reisu-l-ulema je zahvalio gostima za doprinos Islamskoj zajednici, naglasivši da su njihova umjetnička djela na poseban način ukrasila unutrašnjost ove zgrade.

- Ponosni smo da ljudi koji dolaze ovdje mogu vidjeti ono što je proizašlo od naših umjetnika, i zaista smo zahvalni na tome. Ovo je blago i trudit ćemo se da ga čuvamo - kazao je, između ostalog, reisu-l-ulema.

Umjetnica Šemsa Gavrankapetanović iskazala je radost zbog današnjeg susreta s reisu-l-ulemom, kao i ostalim umjetnicima.

- Odavno sam uradila svoj dio posla. Slike su tu, na zidu, i sretna sam da sam se i ja našla u tom projektu, da se ovako lijepa zgrada arhitekte Ugljena dekoriše - kazala je Gavrankapetanović, koja je poklonila sliku "Zapisi o spaljenim knjigama".

Umjetnici su akcentirali - važno je da su vrijedna djela dobila vrijednu kuću.

Na kraju susreta gostima su uručene zahvalnice, te prigodan poklon Monografija "Pod nebom vedre vjere" i knjiga "Bog je lijep", javlja MINA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.