GORAŽDE

Nikšić i Lakić prezadovoljni rezultatima GINEX-a, najavili nastavak razvoja te kompanije

Nikšić je izjavio da Vlada namjerava unaprijediti nivo upravljanja i rezultate poslovanja u GINEX-u, te ispratiti investicije koje ta firma realizuje

Održan sastanak. Fena

FENA

prije 13 sati 41 minutu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić danas su, u sklopu posjete Goraždu, obišli kompaniju namjenske industrije UNIS GINEX d.d. Goražde.

Nikšić je izjavio da Vlada namjerava unaprijediti nivo upravljanja i rezultate poslovanja u GINEX-u, te ispratiti investicije koje ta firma realizuje.

Dodao je da su u prethodnom periodu obišli mnoge kompanije iz namjenske industrije koje bilježe zamah u poslovanju i vraćaju se na staze stare slave, uključujući i Zrak d.d. Sarajevo, koji su, kako je kazao, zatekli pred gašenjem, a sad ima potpisane ugovore za naredne dvije godine.

Premijer Nikšić je naveo da sve prijetnje upućene namjenskoj industriji treba adekvatno ispitati iako to iziskuje vrijeme i troškove, te da nema razloga za paniku jer su bh. institucije u tom slučaju pokazale da su na visini zadatka.

Lakić je GINEX nazvao perjanicom bh. namjenske industrije, jer je od početka mandata ove Vlade FBiH ta firma udvosručila svoju proizvodnju i značajno povećala broj radnika.

Rekao je da je GINEX donirao oko 1,4 miliona KM udruženjima, kulturnim i sportskim kolektivima u Goraždu, isplatio dividendu, a dio prošlogodišnje dobiti investirao u razvoj proizvodnih kapaciteta.

Lakić je poručio da su prezadovoljni rezultatima GINEX-a, ali da neće stati na tome i u da narednom periodu nastavljaju razvijati tu firmu uz još veću koordinaciju s ostatkom namjenske industrije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.