PREMIJER FBIH

Oglasio se Nikšić: Situacija je ozbiljna, brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama!

Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to

Fena

M. Aš.

prije 2 sata 59 minuta

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se povodom novonastale situacije s poplavama širom BiH.

 - Zbog obilnih padavina tokom noći nekoliko mjesta na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice su zahvaćena poplavama i odronima. Od noćas sam u komunikaciji s ekipama na terenu i koordiniramo akciju pomoći, uz sve poteškoće koje imamo s komunikacijom zbog oštećenih mreža - rekao je Nikšić.

Tvrdi da je situacija  vrlo ozbiljna jer su brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama i "pronalazimo način da dođemo do njih".

 - Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to. Javnost ćemo informisati o svemu čim dobijemo potvrdu s terena. Sve nadležne i interventne ekipe su od ranih jutarnjih sati mobilizovane. Uspjeli su evakuisati određeni broj građana koje je voda zarobila u njihovim domovima, a nastavljaju i dalje obilaziti pogođena područja kako bi spasili ljude i pružili im pomoć. Tokom dana očekujemo i dodatnu pomoć. U akciju je uključen i MUP, čiji helikopter je krenuo da evakuira jedno povrijeđeno dijete. Sada je najvažnije da evakuišemo ugroženo stanovništvo i da spriječimo nastanak daljnje štete - rekao je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.