UOČI IZBORA

Imamolu: S Benjamininim hrabrim i odlučnim koracima, Novo Sarajevo će doseći svijetlu budućnost koju zaslužuje

Draga Benjamina, tvoja uloga gradonačelnice Sarajeva sada te pripremila za novo i uzbudljivo putovanje

Karić i Imamolu. Grad Sarajevo

S. S.

prije 2 sata 23 minute

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamolu uputio je poruku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić povodom lokalnih izbora na kojim je ona kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva.

- Draga Benjamina, tvoja uloga gradonačelnice Sarajeva sada te pripremila za novo i uzbudljivo putovanje. Tvoje vrijedne usluge ljudima Sarajeva sada su temeljj za svijetlu budućnost Novog Sarajeva. Dragi prijateljski i bratski stanovnici Novog Sarajeva, 6. oktobar je historijski dan kada ćete oblikovati sudbinu svoje Općine. Izlaskom na izbore, imat ćete priliku za novi početak Novog Sarajeva. Najbolji vodič na tom putu će biti moja sestra Benjamina sa svojom hrabrošću i inspirativnim karakterom. Njena viziija i odlučnost su u savršenoj harmoniji sa hrabrim karakterom grada - kazao je.

Dodao je da kao rezultat nesebičnog rada s Benjaminom Karić su ostvarili učvršćivanje sestrinskih veza između Sarajeva i Istanbula, ali i BiH i Turske.

- Ali ovo putovanje se tu ne završava. Sa Benjaminim hrabrim i odlučnim koracima, Novo Sarajevo će doseći svijetlu budućnost koju zaslužuje. Svojoj dragoj sestri želim uspjeh na ovom putu, i prenosim svoje najtoplije pozdrave BiH - naglasio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.