KOD MOSTARA

Komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite na terenu: Ponovo povezane Gornja i Donja Drežnica

Iz Željeznica su akcentovali da je najkritičnija situacija kod Komadinovog vrela, gdje će obnova šina zahtijevati veće građevinske radove

Ekipe na terenu. M. Smajkić / Avaz

Meliha Smajkic

prije 3 dana

Komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite i ministar finansija HNK-a Adil Šuta, zajedno sa Mensurom Turkićem iz JP Komunalno Mostar i Neldinom Pendićem, povjerenikom Mjesne zajednice Gornja Drežnica, boravio je danas na terenu Drežnice, gdje su radnici i mehanizacija JP Komunalno od jučer radili su na uspostavljanju putne komunikacije. 

Sa radom na terenu nisu prestajali ni noćas, a danas su uspješno saobraćajno ponovno povezane Gornja i Donja Drežnica. Kako javlja Šuta, na terenu su i službe iz JP Elektroprivrede BiH i BH Telecoma koji rade na otklanjanju kvarova i ponovnom uspostavljanju prekinute mreže.

Ekipe na terenu. M. Smajkić / Avaz

Važna informacija je i da je Federalna ministrica saobraćaja i komunikacija Andrijana Katić održala sastanak sa direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem i direktorom JP Željeznice FBiH Enisom Džafićem, na kojem je obaviještena o aktivnostima koje poduzimaju u cilju što hitnije normalizacije prometa na magistralnoj cesti M-17 i željeznici.

Iz Željeznica su akcentovali da je najkritičnija situacija kod Komadinovog vrela, gdje će obnova šina zahtijevati veće građevinske radove. Iz Cesta je, pak, akcentovano da se poduzimaju sve aktivnosti kako bi prohodnost magistrale za putnička vozila bila osigurana do sutra. Iz Štaba civilne zaštite HNK-a istovremeno podsjećaju da sve uspostavljene cestovne koridore za Jablanicu još uvijek mogu koristiti samo spasilačke ekipe i druga vozila sa posebnim dozvolama za ulazak na to područje. Na pravcu između Jablanice i Prozor-Rame spasilačka vozila saobraćaju jednom trakom, dok je saobraćaj prema Risovcu i dalje u prekidu zbog težih oštećenja na trupu tamošnjeg cestovnog pravca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.