NAKON POPLAVA

Vlada ŽZH uputila 400 paketa pomoći ugroženim područjima

Paketi pomoći bit će dostavljeni putem Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke

Poplavljena Donja Jablanica. Društvene mreže

FENA

jučer

Vlada Županije Zapadnohercegovačke izrazila je žaljenje zbog ljudskih žrtava i velikih šteta nastalih uslijed katastrofalnih poplava koje su zadesile Hercegovačko-neretvansku županiju te uputila izraze sućuti obiteljima poginulih i stradalih.

- Iskreno smo potreseni situacijom koja je zahvatila građane i područja Vaše Županije, nanijevši tragične ljudske gubitke i ogromnu materijalnu štetu. U ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke i svoje osobno, želio bih unesrećenim obiteljima izraziti iskreno suosjećanje. Dijelimo veliku bol obitelji žrtava i svih unesrećenih i iskazujemo punu solidarnost s njima. Istodobno, izražavamo duboko žaljenje zbog gubitka ljudskih života i zbog velike materijalne štete koju je prouzročila ova katastrofa - stoji, među ostalim, u pismu sućuti koje je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović uputio predsjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Mariji Buhač.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je uputila više od 400 paketa hrane i higijenskih potrepština na ugrožena područja, među kojima su naselja u Jablanici i Konjicu.

Paketi pomoći bit će dostavljeni putem Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći na četiri lokacije na području svih gradova i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a humanitarnu pomoć koordinira s Crvenim križem Federacije BiH i sa župnicima župa na nastradalom području, o čemu su izvijestili Vladu Županije Zapadnohercegovačke, stoji u priopćenju.

Istodobno je Vlada stavila na raspolaganje sve službe, od Crvenog križa, Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja i ostalih, kako bi pomogli najugroženijim područjima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.