LIDER NIP-A

Konaković glasao u Sarajevu: Ovo su jedni od najtežih izbora

Želim da animiram ljude da bez obzira na okolnosti izađu da glasaju i više vjeruju u cjelokupan sistem, dodao

Elmedin Konaković - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Nerma Ajnadžić

jučer

Šef bh. diplomatije i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković je glasao danas na lokalnim izborima u Osnovnoj školi Hasan Kaimija u Sarajevu. 

U izjavi za medije nakon glasanja je kazao da su ovo jedni najtežih izbora u kojima je učestvovao. 

- Prvo veoma je teško, ovo su jedni od najtežih izbora u kojima sam učestvovao i koje sam pratio, zbog nesreće koja nas je zadesila prije nekoliko dana i još uvijek smo svi u ozračju te tragedije. Čini mi se da danas i dalje dominira ta tema tako da prije svega očekujem da će biti manja izlaznost u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Narod i Pravda je vrlo stabilna politička partija koja nosi ili koja vodi, drži primat u nekoliko kantona. Recimo, u Sarajevskom očekujem da ćemo biti stranka broj jedan sigurno, Bosansko- podrinjskom također, zatim imamo 14 kandidata za načelnike, imamo svojih preko 40 u koaliciji trojka. Očekujem rast zato što smo ovog puta izašli u 61-62 općine za razliku od prošlih lokalnih izbora kad smo izašli u 40 što pokazuje naš kontinuirani rast, razvoj i stabilnost bez obzira na sve napade koje trpimo i sve uvrede koje smo trpjeli proteklih godina.

Narod i Pravda sigurno raste, vodit će i dalje važne i značajne procese na nivou lokalnih zajednica i evo sačekat ćemo da se zvanično prebroje rezultati, ali ja evo već imam svoja očekivanja - kazao je Konaković, pa se osvrnuo i na optičke skenere glasačkih listića koji su postavljeni na brojnim lokacijama:

- Želim da animiram ljude da bez obzira na okolnosti izađu da glasaju i više vjeruju u cjelokupan sistem. On nije idealan i nemoguće je sačuvati ga od nekih malverzacije, ali će ih biti više nego ikad zbog ovih tehnoloških promjena. Zbog nametanja visokog predstavnika, ovo će biti regularniji izbori nego što su bili. Neće biti idealni, ali će biti sigurniji glas koji građani povjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.