LOKALNI IZBORI

Pamukčić: SBB je i dalje druga po redu partija s preferencijom bošnjačkih glasova u Brčkom

Naglasila je da do konačnog prebrojavanja glasova, SBB očekuje rast u Brčkom

Pamukčić: Zadovoljna kampanjom. SBB

Meliha Smajkic

prije 4 sata 1 minutu

Prema i dalje nepotpunim podacima, SBB je u Distriktu Brčko ostvario zavidan izborni rezultat.

- Upravo je objavljen presjek na Centralnoj izbornoj komisiji što je opet najrelevantnije u odnosu na sve druge informacije i mi smo i dalje zahvalni i pozitivno iznenađeni rezultatom, jer smo druga po redu politička partija s preferencijom bošnjačkih glasova. Naravno, čekat ćemo apdejtovanje ostalih rezultata, ali po ovome što vidimo SBB je ostvario jako dobar rezultat - kazala nam Ina Pamukčić, nositeljica liste SBB-a u Brčkom.

Navela je da su jako zadovoljni kampanjom koja je, kazala je, prošla vrlo dostojanstveno i znatano korektnije u odnosu na prethodne.

- Svemu tome je zasigurno doprinijela i izmjena Izbornog zakona, praćenje naših predizbornih skupova i mislim da je to bilo ključno u ostvarivanju našeg rezultata. Također, ovo su prvi izbori, koliko sam mogla popratiti, da se nisu spominjala ratna dešavanja i kako će jedan narod napasti drugi, a onaj drugi treći - rekla nam je Pamukčić.

Naglasila je da do konačnog prebrojavanja glasova, SBB očekuje rast u Brčkom.

- Narednih dana u zavisnosti od rezultata vjerovatno će uslijediti intenzivni sastanci u smislu biranja partnera, pravljenja vlasti unutar sva tri naroda, a onda zajednički postizanje konsenzusa i sačinjavanja programa za većinu u Skupštini Brčko distrikta. Time će sigurno svaka politička partija baviti u sljedećim danima. Kada je SBB u pitanju, mi ćemo obaviti razgovore i sagledati koja je to stranka sa kojom možemo zajedno da realizujemo naš izborni program - navela je Pamukčić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.