NAKON IZBORA

Trivić o Dodikovom komentaru da je betonirana: Morat ću ga razočarati, nastavljam dalje

Zašto i kako je politika simbioze pobijedila u Banjoj Luci također je za detaljnu analizu, rekla je

Trivić odgovorila Dodiku. Društvene mreže

N. Aj.

prije 7 dana

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić komentirala je rezultate svoje stranke na proteklim lokalnim izborima u BiH.

- Moram naglasiti da smo kao nova stranka kojoj su ovo prvi izbori postali parlamentarni u 20 lokalnih zajednica širom RS što je značajan rezultat, ali daleko manje u broju glasova od onog što smo realno očekivali. U Banjoj Luci smo najmanje zadovoljni i radimo i dalje na analizi uzroka ovakvog rezultata - navela je Trivić.

Potom se osvrnula na izjave Milorada Dodika.

- Meni je Milorad Dodik jučer poručio da sam betonirana i sahranjena, a morat ću ga razočarati da i Narodni front i ja nastavljamo dalje, svom snagom protiv kriminalnih, koruptivnih i simbioznih politika - kazala je Trivić.

Dodala je da su iznosili istinu, koja možda, kako je navela, nije bila interesantna za dio građana, dok je za druge bila "prebrutalna".

- Ništa nismo rekli što je neistina. Кritikovali smo jednako obje strane, stablo korupcije Dodikovih firmi ne može biti nikako kritika samo Stanivukovića koji ga nije iznio, nego kritika samog Dodika i politike privatizovanog i zarobljenog društva. Na reket pored raspale teniske arene okačili smo bilbord i Dodika i Drinića, što je opet bila kritika obje strane. U slučaju Izet Beganović „upirali smo prst“ i u SNSD i u PDP po tom slučaju.

Zašto i kako je politika simbioze i način političkog djelovanja Milorada Dodika, a koji je do srži usvojio Stanivuković postao ponovo prihvatljiv velikom broju Banjalučana, to je već za dublju analizu. Zašto i kako je politika simbioze pobijedila u Banjoj Luci također je za detaljnu analizu - navela je.

Dodala je da to ne znači da će Narodni front prestati da ukazuje na kriminal i nezakonit rad.

- Jer ako mi to prestanemo da radimo, skoro da neće biti nikog da o tome govori. Naša temeljna politika ostaje borba protiv kriminala i korupcije, koliko god bilo ljudi koji smatraju da je to ispravno, borićemo se za njih. Generalno, druga dva politička bloka imala su daleko daleko veće resurse od nas, i materijalne, i ljudske i medijske. Moram naglasiti i činjenicu, analizirajući rezultate širom RS, da su kao nikad do sada, radile pare. Stranke koje su imale novac ušle su među narod i na razne načine kupovale naklonost građana. Mi nijedan glas nismo dobili na taj način niti ćemo ikad to početi raditi - kazala je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.