PONOSAN NA SVOJ REZULTAT

Zahiragić tvrdi da je SDA pobijedila u KS, korisnici X-a ga ismijali: "Moje čestitke Hare, samo nastavite tako jako do konačnog nestanka SDA"

Nervoza je. SDA je ubjedljivo prva stranka u KS, tvrdi Zahiragić

Facebook

T. Š.

prije 3 sata 5 minuta

Nakon posljednjih lokalnih izbora, SDA po pitanju načelnika ostvarila je najgori rezultat u cijeloj historiji. Naime, u Kantonu Sarajeva SDA će imati svega tri načelnika – u Hadžićima, Vogošći te Trnovu gdje je njihov kandidat Ibro Berilo pobijedio iz pritvora.

Ovaj rezultat SDA na svom X nalogu prokomentirao je novinar „Dnevnog avaza“ Danijal Hadžović.

- Nova, podmlađena, nekompromitovana SDA u Sarajevu. U Gradu imaju 0 načelnika, u Hadžićima i Vogošći pobijedili ljudi s normalnom retorikom, u Centru im "zajednički" kandidat demoliran, a najveći uspjeh im je ostvario lik koji se nalazi u pritvoru. Svaka čast ko god ovo vodi – napisao je Hadžović.


Komentar Hadžovića na X-u. X

SDA-ov zastupnik u Skupštini KS očigledno se prepoznao među onima koji „ovo vode“, pa je Hadžoviću napisao odgovor na svom nalogu.

- Nervoza je. SDA je ubjedljivo prva stranka u KS, rasla je usprkos izlaznosti, prva je čak i u Gradu Sarajevu nakon dugo. Imamo 4 načelnika u KS, kandidat kojeg smo podržali u NG ima više glasova nego sva 3 načelnika (SG, Centar, NS), u NS je naš kandidat još uvijek u igri. Osim što je SDA ostvarila rast od Općih izbora, iako je izlaznost manja i ubjedljivo je 1. stranka, SBIH će vjerojatno biti drugi, a NIP je sa prvog mjesta u KS, pao na 4. ili 5. mjesto u KS. U ostatku BiH na nivou su statističke greške, dok je SDA još jače utvrdila liderstvo – napisao je Zahiragić.


Ipak, šta misle o ovakvim njegovim trvdnjama, korisnici X-a su mu pokazali u komentarima.

„Moje čestitke Hare, samo nastavite tako jako do konačnog nestanka SDA“, „Jel' ti stvarno vjeruješ u to što pišeš??“, „Jarane izgleda da ćeš ti biti taj koji će zakucati zadnji ekser u kovečeg zvani SDA“, „Ni u jednom velikom gradu nemate nacelnika Tuzla,Zenica ,Mostar Sarajevo ,samo funkcionisete u mjestima gdje vas sela i seljak podržava“, „Šizofrenija level pro kod našeg Hareta. Gazija drži se čakije, tu si bolji“, „Al jel realno da Efendicevu pobjedu pripisujes SDA podrsci? Pa to je notorno dezavuisanje i tjesenje kojem samo sebe ponizavas“, neki su od komentara koji su se mogli pročitati na Zahiragićeve tvrdnje.

Inače, zanimljivo je primjetiti da pobjedu Semira Efendića i rast Stranke za BiH Zahiragić pripisuje sebi i svojim zaslugama. Zanimljivo bi bilo čuti kako bi Efendić na to reagirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.