SUD BIH

Dodikova odbrana tražila izuzeće sutkinje Sene Uzunović: Tokom ročišta mu oduzimana riječ

Nastavak je zakazan za sedam dana, kada će biti izvođenje materijalnih dokaza Tužilaštva BiH, ali i odbrane Miloša Lukića

Milorad Dodik. E. Tihak / Avaz

prije 4 sata 35 minuta

Nakon sat i po suđenja predsjedniku RS Miloradu Dodik v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću pretres je prekinut zbog zahtjeva odbrane Milorada Dodika za izuzeće sutkinje Sene Uzunović.

Zahtjev odbrane Milorada Dodika uslijedio je nakon rasprave advokata Gorana Bubića i sutkinje Uzunović vezano za primanje dopisa o produženju roka za podnošenje prigovora na dokaze Tužilaštva BiH.

Predočeni dokazi

Sutkinja Uzunović je nakon kratke pauze predočila dokaze, odnosno akt na kojem je vidljivo da je odbrana Milorada Dodika na vrijeme primila taj dopis, mada je Bubić tvrdio da dopis nije dobio na vrijeme.

U raspravu se uključio i Dodik te mu je sutkinja oduzela riječ i naglasila tehničarima Suda BiH da mu je oduzeta riječ.

Sutkinja Uzunović je također pročitala dijelove iz podneska advokata Bubića u kojem se u pojedinim dijelovima vrijeđa Suda, nakon čega je pročitala član ZKP-a kojim se advokat može kazniti s 5.000 KM zbog vrijeđanja Suda.

Dostaviti Vijeću Suda BiH

Uslijedila je pauza nakon koje je sutkinja Uzunović navela da je zbog novih okolnosti Dodikove odbrane za izuzeće zbog sumnje u pristrasnost, zapisnik s ovog pretresa će dostaviti Vijeću Suda BiH na odlučivanje.

Nastavak je zakazan za sedam dana, kada će biti izvođenje materijalnih dokaza Tužilaštva BiH, ali i odbrane Miloša Lukića, a koji su danas prihvaćeni. Između ostalog, prihvaćeno je izvođenje dokaza Tužilaštva, ulaganje Aneksa 10 Okvirnog sporazuma za mir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.