MJESECA KNJIGE

Učenici Elektrotehničke škole u Bihaću organizirali akciju doniranja knjiga

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, najavio je značajnu podršku akciji, donirajući danas dvije knjige o historiji Bihaća

Akcija doniranja knjiga. Fena

FENA

prije 19 sati 57 minuta

Povodom obilježavanja oktobra kao mjeseca knjige i četvrtog ponedjeljka u ovom mjesecu posvećenog školskim bibliotekama, učenici Elektrotehničke škole u Bihaću danas su organizirali akciju doniranja knjiga pod nazivom „Otključaj znanje, doniraj knjigu“. Cilj ove akcije je obogaćivanje bibliotečkog fonda njihove škole, a podršku su pružili brojni građani, ali i Grad Bihać.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, najavio je značajnu podršku akciji, donirajući danas dvije knjige o historiji Bihaća.

- Obradovan sam ovom akcijom za školu koju sam nekada pohađao i prilikom da pomognemo radu školske biblioteke. Grad je spreman kupiti dio knjiga iz školske lektire i na taj način doprinijeti obrazovanju ovih vrijednih, mladih ljudi i uspješnijem radu njihovih profesora - istaknuo je gradonačelnik Sedić.

Profesorica Eneida Ćehić, koja je zadužena za školsku biblioteku, naglasila je važnost ove akcije zbog skromnog bibliotečkog fonda.

- Bibliotečki fond školske biblioteke je vrlo star i siromašan, s godinama sve oskudniji. Imamo vrlo malo stručnih knjiga i onih koje su dio školske lektire. To nam predstavlja veliki problem i vrlo nerado učenike upućujemo na online formate, ali nemamo drugog izbora. Naša škola ima 370 učenika i očekujemo da ćemo kroz ovu akciju uspjeti prikupiti barem dio onoga što nam treba - izjavila je profesorica Ćehić.

Učenici bihaćke Elektrotehničke škole i sutra će ispred Gradske uprave od 12.00 do 14.00 sati prikupljati knjige. Svi građani koji nisu u mogućnosti donirati knjige u tom terminu, mogu dostaviti svoje donacije direktno u školu.

Ova akcija predstavlja izuzetno važan doprinos unapređenju obrazovnog procesa i podsjeća na značaj čitanja i ulaganja u mlade generacije kroz školsku literaturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.