STRAVIČNE POPLAVE U BIH

Video / Ispovijest Šadija Šašića iz sela Zlate od koje se ledi krv u žilama: Nosilo me 50 metara, ne mogu hodati

Probudila me buka, a onda sam ustao, pokušao izaći, ali nisam mogao, kazao je

Šašić: Preživio tragediju. Avaz

prije 4 sata 45 minuta

Svakog dana od stravičnih poplava koje su pogodile nekoliko bosanskohercegovačkih općina u javnosti se može čuti neka stravična ispovijest.

Jedna od takvih je i ona Šadija Šašića iz sela Zlate kod Jablanice koji je preživio stravične poplave, ali koje su ostavile ogromne posljedice na njega. Za portal "Avaza" je govorio o kobnom petku, 4. oktobra kada su poplave i klizišta odnijele najmanje 20 života.

- Pala je soba po meni, nosilo me 50 metara. Bio sam bez zraka, nekako su mi noge bile uglavljene, čim je to popustilo, spasio sam se - kazao je Šašić, pa nastavio:

- Probudila me buka, a onda sam ustao, pokušao izaći, ali nisam mogao. Probao sam brata nazvati, taman sam ga nazvao i vrata su mi provalila.

U kući, kako nam je kazao, živi s roditeljima, ali on ima malu sobu pored kuće. Također, kazao je da su i oni povrijeđeni u poplavama.

- Nisam puno paničio. Nisam ni znao ni za rane, ni za šta. Sad sam u šoku. Tek sam sad svjestan. Živi su, u Konjicu su u bolnici. Malo su prošli bolje od mene. Bolje je, ja ću se oporaviti, oni su stariji, teže se oporavljaju - rekao je.

Vrlo je očigledno da su poplave ostavile traga na Šadiju, čije su noge u zavojima.

- Ne mogu hodati. Natečene su mi noge, sve je to u šavovima - rekao je Šadi Šošić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.