DONESENE BROJNE ODLUKE

Vlada Županije posavske utvrdila vrijednost boda zdravstvene zaštite

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju liste teških bolesti i uvjetima za utvrđivanje prava na naknadu državnom službeniku i namješteniku

Vlada Posavske županije. Vlada Posavske županije

FENA

prije 3 dana

Vlada Županije posavske na sjednici u četvrtak usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za sklapanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama u Županiji posavskoj za 2024. godinu u kojoj se u članku 2. broj „1,310280“ zamjenjuje brojem „1,362862“.

Vlada Županije Posavske, na temelju usuglašenog prijedloga Ministarstva zdravstva i socijalne politike i Upravnog vijeća Zavoda, utvrđuje vrijednost boda sukladno planu prihoda i rashoda Zavoda za ostatak kalendarske godine, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju liste teških bolesti i uvjetima za utvrđivanje prava na naknadu državnom službeniku i namješteniku u slučaju teške bolesti ili invalidnosti. Razlog donošenje predmetne odluke je utvrđivanje liste teških bolesti i uvjeta za utvrđivanje prava na naknadu državnom službeniku ili namješteniku u slučaju teške bolesti ili invalidnosti državnog službenika ili namještenika ili člana njegove uže obitelji čime se ispunjava zakonska obveza propisana Zakonom o plaćama i naknadama u tijelima vlasti Županije posavske.

Donesena je Odluka o pristupanju dodjeli koncesije i Odluka o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponskih elektrana „DABRA 1“, „DABRA 2“ i „DABRA 3“ ukupne snage 2999kW.

Vlada je usvojila Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o vrsti temeljnim kriterijima, načinu ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, sufinanciranju mjera zdravstvene zaštite i ostalim potporama za 2024. godinu.

Imajući u vidu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela Odluku o ustupanju dizel goriva iz Federalnih robnih rezervi poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine kojom je za realizaciju navedene odluke zadužila Federalnu direkciju robnih rezervi, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i županijska ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede bilo je potrebno pristupiti izmjeni i dopuni navedene odluke, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.