16. OKTOBAR

Međunarodna osnovna škola Mostar organizira humanitarni bazar za unesrećene u poplavama

Posjetite nas i kupovinom s ljubavlju izrađenih rukotvorina i kolačića pokažite humanost i solidarnost, aopćili su iz Međunarodne osnovne škole Mostar

Najava bazara. Međunarodna osnovna škola

A. O.

prije 2 dana

Dani hljeba, kao znak zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježava svake godine u oktobru, Međunarodna osnovna škola Mostar obilježit će humanitarnim bazarom koji će se održati u srijedu, 16. oktobra od 12 do 15 sati na Španjolskom trgu.

Na bazaru će osim kolača biti u ponudi razna peciva kao i kreativni radovi učenika i nastavnika Međunarodne osnovne škole.

- Posjetite nas i kupovinom s ljubavlju izrađenih rukotvorina i kolačića pokažite humanost i solidarnost. Odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najmilije, a istovremeno direktno pomozite onima kojima je vaša pomoć najpotrebnija. Sav novac koji se prikupi na bazaru bit će usmjeren za pomoć ljudima pogođenim poplavama - saopćili su iz Međunarodne osnovne škole Mostar.

Dani hljeba i Dani zahvalnosti za plodove zemlje usko se vežu i obilježavaju uz Svjetski dan hrane, 16. oktobra, radi jačanja svijesti o problemu nedostatka hrane u svijetu, borbe protiv gladi, te podizanja svijest o važnosti proizvodnje vlastite hrane, ekološkoj proizvodnji, očuvanju prirode te važnosti zdrave prehrane.

Svjetski dan hrane obilježava se još od 1945. godine kada je u sklopu Ujedinjenih naroda osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. U posljednje tri godine, zbog sukoba u Ukrajini, pandemije i klimatskih promjena, broj gladnih u svijetu povećao se za 150 miliona. Procjenjuje se da trenutno u svijetu gladuje oko 345 miliona ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.