VREMENSKA PROGNOZA

U BiH pretežno sunčano, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja radne sedmice

U Sarajevu se u jutarnjim satima očekuje dosta niske oblačnosti

Avaz

N. H.

prije 2 sata 59 minuta

U Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti magle ili niske oblačnosti. Naoblačenje u Bosni se očekuje u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu se u jutarnjim satima očekuje dosta niske oblačnosti. Veći dio dana pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Trodnevna prognoza

U srijedu 16.10.2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U četvrtak 17.10.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U petak 18.10.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepen.

Biometeorološka prognoza

Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili, s obzirom da će biti natprosječno toplo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.