GRADONAČELNIK KONJICA

Osman Ćatić za "Avaz": U fokusu mog rada bit će obnova kuća

Nastojat ću, kao i do sada, da okupim sve ljude koji vole svoj grad, svoj Konjic, kazao je

Ćatić: Izlaznost na zavidnom nivou. Facebook

Meliha Smajkic

jučer

Osman Ćatić, aktuelni gradonačelnik Konjica, ponovo je dobio povjerenje glasača na lokalnim izborima koji su, kako i sam kaže za „Avaz“, održani u specifičnim uvjetima. Ćatić je zahvalio svima koji su izašli na ove izbore, a koji su održani nakon nešto više od dvije sedmice, koliko je proteklo od velike nesreće koja je zadesila područje Konjica.

- Petero naših sugrađana je izgubilo živote u toj neviđenoj nesreći i želim svim njihovim porodicama i na ovaj način izraziti iskreno saučešće, kao i onima u drugim gradovima BiH. Želim isto tako izraziti zahvalnost svima onima koji su izašli na izbore u ovim specifičnim uvjetima, a u kojim je izlaznost bila na zavidnom nivou - kazao nam je Ćatić.

On je, prema dosadašnjim rezultatima, osvojio gotovo 7.000 glasova, a kako je naglasio, smatra da su građani Konjica prepoznali timski rad izvršne i zakonodavne vlasti.

- Rezultati za gradonačelnika se preslikavaju i na Gradsko vijeće, u kojem će SDA imati većinu. Međutim, bez obzira na sve i na politiku koju predstavljam, kao i sve druge politike koje će biti u Gradskom vijeću, nastojat ću, kao i do sada, da okupim sve ljude koji vole svoj grad, svoj Konjic, da imamo jednu svoju političku partiju koja se zove konjička. Dakle, to je ona politika za svoje građane i za svoj grad. Nedavno sam izabran i za predsjednika Kantonalnog odbora SDA HNK i upravo će fokus mog rada biti sličan, odnosno trudit ću se da vodim jednu hercegovačku politiku - podvukao je Ćatić.

U fokusu njegovog rada bit će, kazao je, obnova svih kuća koje su porušene ili uništene na razorenom području Konjica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.