VUKOSAVLJE

Jedini probosanski načelnik u RS Zekerijah Bahić: Nema nacionalnih tenzija, želim OV bez opozicije

Planiramo razgovarati sa susjednim općinama o upravljanju otpadom i vodosnabdijevanju

Bahić: Nema svađe. Nezavisne novine

jučer

Novi načelnik Vukosavlja, male općine na sjeveru države, bit će Zekerijah Bahić iz SDP-a. On je pobijedio u borbi za ovu poziciju kandidata SNSD-a Dejana Jovića sa sedam glasova razlike. On će biti ujedno i jedini probosanski načelnik jedne općine u RS nakon osam godina, kada su i Vukosavlje i Srebrenica izgubili te pozicije.

Njegovu kandidaturu podržali su, osim njegovog SDP-a, SDA i BH Zeleni. Kaže da mu je želja da i stranke iz RS budu probosanske, jer to ne znači da su protiv RS.

Bez svađe

- Što se tiče Vukosavlja, mi smo imali debatu s tri kandidata i jedina smo općina gdje nije bilo svađe između kandidata. Sada nam je cilj da većinu u Vijeću čine sve parlamentarne stranke, bez opozicije. Nakon izbora smo komunicirali i završavali poslove koji su neophodni. U prošlosti nismo imali nekih velikih problema kada su u pitanju nacionalni odnosi, a prvo što planiram uraditi jeste saradnja sa susjednim općinama u oba entiteta - kazao je Bahić.

Ističe da je veliki problem ove općine vodosnabdijevanje, koji bi trebao biti brzo riješen.

- Planiramo razgovarati i sa susjednim općinama o upravljanju otpadom, to je gorući problem. S Odžakom i Modričom smo isprepleteni s nizom infrastrukturnih problema i radit ćemo na tome - naveo je Bahić.

Pomoć Vlade

Naglašava da imaju dobru saradnju i s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, s Nerinom Dizdarom (SDP) na čelu.

- Imali su dobru saradnju tu i za vrijeme SDA, a ona je sada dijelom još bolja, pogotovo jer je jedan od savjetnika ministra iz Vukosavlja. Značajni iznosi se izdvajaju za infrastrukturu, za pomoć djeci, studentima i privredi - zaključio je Bahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.