O UBISTVU POLICAJCA

Ademir Mešić, mještanin Bosanske Krupe, za "Avaz": Ovakve stvari se nisu ovdje događale, naši policajci su uvijek bili od pomoći građanima

Osjećam nelagodu, ali mislim da je ovo izolovan slučaj i da u budućnosti neće biti ovakvih situacija

Ademir Mešić. Avaz

S. Š.

prije 5 sati 32 minute

Mještanin Bosanske Krupe Ademir Mešić prokomentarisao je za portal "Avaza" dešavanja koja su obilježila ovaj grad kasno sinoć.

Naime, maloljetnik (14) je sinoć ušao u policijsku stanicu i tom prilikom usmrtio jednog policajca, a drugog je ranio.

- Sinoć oko 22 sata sam čuo stravičnu vijest, ne znam kako bih to opisao. Ovo je miran gradić, gdje se ovakve stvari ranije nisu događale. Čudno je da je to uradio maloljetnik, mogu slobodno reći dječak, ne znam iz kojih pobuda. Policajci naše PS su primjerni, nisu imali nekih ekscesa. Uvijek je PS bila od pomoći građanima Bosanske Krupe i ne mogu da shvatim zašto se desio napad na policijsku stanicu - kaže Mešić za "Avaz".

Dodaje da s obzirom da zna ko radi u policijskoj stanici i dalje se osjeća sigurno.

- Osjećam nelagodu, ali mislim da je ovo izolovan slučaj i da u budućnosti neće biti ovakvih situacija. S obzirom da je u pitanju maloljetnik, mislim da sve ide iz kuće, porodice, potrebno je više kontrole nad maloljetnicima. Nikad ne znaš ko ih indoktrinira i kakvim idejama te šta su sposobni da urade. Vjerovatno će u ovom najviše trpiti roditelji, a možda nisu ni znali šta se dogodilo - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.