APSURD ZVANI BIH

Nakon gnusnih prijetnji Konakovićima, Faruk Drina i dalje prijeti: "Uraditi nešto po službenoj dužnosti?! Neko?! Nekada?!"

- Niti jedan diktator nije slavno završio! Narod kad-tad kazni čak i diktatore u pokušaju - prijetnja je koju je uputio Drina

Avaz

T. Š.

prije 8 sati 14 minuta

Estradni menadžer Faruk Drina, poznat je kao jedan od najagresivnijih pristalica SDA i bračnog para Izetbegović na društvenim mrežama, na kojima svakodnevno upućuje brojne uvrede i optužbe na račun njihovih političkih neistomišljenika, prije nekoliko objavio je fotografije gdje na jednoj strani vidimo pokojnog rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua i njegovu supruga Elenu, a pored te slike bračni par netom nakon njihovog strijeljanja 1980. Ispod te fotografije nalazi se slika ministra Elmedina Konakovića i njegove supruge Dalije, pored koje stoji upitnik i uzvičnik.

- Niti jedan diktator nije slavno završio! Narod kad-tad kazni čak i diktatore u pokušaju - napisao je Drina.

Facebook


Na ovu objavu reagirao je Mirza Konaković, vijećnik NiP-a u Općini Centar, koji je postavio pitanje šta nadležni rade u ovom slučaju.

- Dakle, ovo je bilo prije tri dana. 111 lajkova, 6 komentara, 5 šerova. Nakon otvorene prijetnje smrću, bolesnik neometano piše i večeras na FB. Svi spavaju. Pusti ga tamo, znamo ga, bolestan je. Sigurnosne agencije vjerovatno čekaju prijavu. Uraditi nešto po službenoj dužnosti?! Neko?! Nekada?! Teško - napisao je Konaković.


FB status Mirze Konakovića. Facebook

U komentarima je reagirao i kantonalni zasutpnik Samir Avdić, koji je podijelio vlastitu neugodno iskustvo s Drinom.

-Taj gad je jedno vrijeme pravio slične foto-uratke s mojim fotografijama, samo zbog toga što sam stao na stranu Amre Zulfikarpašić kada ju je ovaj impotentni kockar Faruk Drina vrijeđao. Jedan moj drug ga je, samoinicijativno, "potražio" u "Admiralu", kockarnici na Malti gdje visi ovisnik, tad nekad je i prestao s napadima - napisao je Avidć.

Komentar zastupnika Samira Avdića. Screenshot

Drina je, očito osokoljen činjenicom da nadležni organi ne reagiraju, iako je ovaj put prijetnja meti bio državni službenik i štićena osoba, nastavio danima poslija da targetira i vrijeđa sve one koje on vidi kao protivnike politike SDA.

Tako je Drina u jednom od posljednjih statusa najavio i masovna hapšenja kad se SDA vrati na vlast.

- Ovaj put kod SDA ne smije biti merhameta❗️ Kada Pro Bosanski blok ostvari ubjedljivu pobjedu na izborima 2026. godine i uspostavi vlast, treba da krenu masovna hapšenja i sudski procesi protiv Trojkinih skorojevića poput Konakovića, Nikšića, Mijatovića, Forte, Uka, Štete, Magode, Fazlagića.

Suviše su ovi i do sada zagazili u kriminal, a tek koliko će još za dvije godine. Siguran sam da će Vojkovići biti pretijesni. Nenad je to i naslutio u sinoćnjem CD-u, kada mu se otelo: “a šta će biti sa nama dvojicom, kada se SDA 2026. vrati u vlast" (misleći na sebe i Konakovića). Zna to Nenad dobro, jer on ima razvijen životinjski instikt, kao što cuke i mačke predosjete zemljotres - napisao je Drina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.