TREBINJE

Epilog akcije "Maglić": Tužilaštvo nije zatražilo pritvor ni za jednu od 10 uhapšenih osoba

Saslušan je i zamjenik direktora KPZ-a Foča Sreten Matović

U pretresima pronađeni novac, oružje, municija.... P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

14.2.2020

Okružno tužilaštvo Trebinje nije zatražilo pritvor ni za jednu od 10 osoba koje su predate ovom tužilaštvu nakon što su u srijedu uhapšene u policijskoj akciji "Maglić".  

- Nije bilo zakonskog osnova za određivanje pritvora. Postupak se nastavlja - rekao je portparol trebinjskog Tužilaštva Srđan Vukanović.

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu od srijede su trajala saslušanja osumnjičenih za krivična djela zlouopotreba službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, a saslušan je i zamjenik direktora Kaznenopopravnog zavoda Foča Sreten Matović.


Policajci pretresli više lokacija. P. Mucović

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tada je saopćeno da je pretreseno 28 lokacija na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja te u kaznenopopravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažirani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP–a RS.

U pretresima je pronađena veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.