UBISTVO U NJEMAČKOJ

Majka otrovala petero djece tabletama

Sin koji je preživio otišao je kod bake koja je pozvala policiju

Kristijan K. se pokuašala ubiti skokom pod vozom. Privatni album

Avaz.ba

4.9.2020

Nakon što je njemačka policija jučer navečer potvrdila da je u porodičnoj tragediji u Solingenu 27-godišnja majka Kristijan K. (Christiane) prema svemu sudeći tabletama ubila petero od svoje šestero djece, pojavila se informacija šta je s jedinim od šestero preživjele djece. Naime, 11-godišnji sin je na sigurnom i čuvaju ga rođaci.

Nakon što je majka ostalo petero djece, tri djevojčice od jedne i po, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina ubila tabletama, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Marselom (Marcelo) zaputila se na željezničku stanicu odakle su zajedno krenuli u Dizeldorf.

Po izlasku, tamo se pokušala ubiti bacivši se pod voz. Teško povrijeđena je prebačena u bolnicu.

Baka preživjelog Marsela je nazvala policiju oko 14 sati i uputila ih u stan u Solingenu, ali bilo je kasno. To je učinila nakon što je, kako piše RTL.de, 11-godišnjak kojeg je majka povela na voz otišao do bake i sve ispričao.

Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu, a još nije poznato je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

Još se ne zna motiv ove užasne tragedije koja je potresla cijelu Njemačku.

Portparol policije Štefan Vajand (Stefan Weiand) rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

- Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio - rekao je za WDR.

Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jirgen Hard (Jurgen Hardt) rekavši kako je reagirao "užasnuto" kad je čuo za vijest.

- Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih - rekao je Hard.

Vlasti u obližnjem Vupertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.