USPJEŠNE AKCIJE

Granična policija BiH uhapsila 14 osoba

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Gradačac

Akcija hapšenja. GRANIČNA POLICIJA BIH / ILUSTRACIJA

A. O.

14.10.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla, 13. oktobra 2022. godine, na letu za Štokholm, uhapsili su osobu inicijala E.M. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 12. oktobra 2022., uhapsili su osobu inicijala S.A. (1990.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "krađa". Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH, također, na prijelazu Karakaj, uhapsili su osobu inicijala T.L. (1956.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 10. oktobra 2022., službenici Jedinice GPBiH Zvornik su uhapsili su osobu inicijala Ž.Đ. (1994.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Srbije je kontroliran izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.


Kontrola na graničnom prijelazu

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 12. oktobra 2022., uhapsili su osobu inicijala N.K. (1998.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Tešanj raspisala potragu zbog krivičnog djela "krađa". Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima Policijske stanice Usora. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 9. oktobra 2022. lišili slobode A.H. (1994.) na ulasku u BiH na prijelazu Brod . Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" i "teška krađa". Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 12. oktobra 2022., uhapsili su osobu S.A. (1988.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog djela "teška krađa". Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. Prethodno, službenici ove jedinice su 8. oktobra 2022., pri izlasku iz BiH na prijelazu Popovi uhapsili su osobu  M.P. (1958.). Utvrđeno je da za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "prevara". Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.


Opojne droge

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 10. oktobra 2022., na letu iz Frankfurta, uhapsili su osobu S.A. (1991.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Prethodno, 8. oktobra 2022. , na letu za Keln, službenici ove jedinice su uhapsili su osobu E.H. (1972.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela "izbjegavanje izdržavanja". Državljanin BiH je predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradina, 9. oktobra 2022.,uhapsili su osobu N.J. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani, 8. oktobra 2022., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Bijača uhapsili su dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Za državljanina Republike Hrvatske, C.Ć. (1989.), ustanovljeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnih djela "porezna utaja" i "zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju". Za državljanina Švicarske Konfederacije, T.S. (1991.), utvrđeno je da ga, također, potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave". Obojica su predata službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 8. oktobra 2022., uhapsili su osobu M.V. (1965.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog krivičnog djela "oštećenje tuđe stvari". Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Gradačac.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.