POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Optužen Elvir Sejfić: Nakon zlostavljanja i prijetnji, nožem usmrtio Podbičanina i ranio Planju

Osumnjičen je za krivično djelo ubistva i pokušaj ubistva

Uviđaj na mjestu ubistva. Avaz

4.4.2023

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS kojom se Elvir Sejfić tereti za ubistvo Mirze Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Planje, poznatijeg kao Suljo Domac,  potvrdila je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Elvir Sejfić, inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", osumnjičen je za krivično djelo ubistva i pokušaj ubistva.

Sejfić je 10. oktobra 2022., nakon maltretiranja i užasnih prijetnji otišao u svoj stan na Džidžikovcu, uzeo nož i benzin i krenuo u potragu za Podbičaninom i Suljom Domcem. Oni su mu prijetili da će mu silovati i kćerku.


Sejfić je Podbičanina pronašao kod Tržnice, a onda je krenuo za Suljom Domcem, kojeg je našao kod Velikog parka. Ranio ga je, a kada ga je krenuo polijevati benzinom, spriječila ga je policija. Podbičanin je usred zadobijenih rana preminuo, dok je Suljo Domac preživio.

- Ubijeni i povrijeđeni su Sejfiću prijetili silovanjem djeteta i da će mu zapaliti kuću. Tražili su mu pare i ucjenjivali ga. Pretukli su ga. Odbrana smatra da je ponašanje oštećenih proizvelo ovakvo ponašanje osumnjičenog - kazao je Sejfićev advokat Muhidin Kapo na jednoj od sjednica u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.