PUCNJAVA U SARAJEVU

Šta se dešava u istrazi o pokušaju ubistva Amira Pašića Faće: Čiji je treći pištolj pronađen na licu mjesta

Još nema tužilačke odluke potvrđeno je iz Tužilaštva KS

Pašić ranjen u bašti hotela. Avaz

18.6.2024

Istraga protiv Sulejmana Jasike i Mustafe Mehičevića, osumnjičenih za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće 1. juna u bašti hotela „Evropa“, još je u toku i nema tužilačke odluke, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U cilju zaštite istrage, nije nam potvrđeno je li uzeta izjava od Amira Pašića koji nije bio odmah saslušavan jer je bio zadržan u bolnici.

Pukom srećom preživio

Jasiki u Mehičeviću je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor koji im je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Tužiteljica je na ročištu navela da je u pravcu Pašića ispaljeno više hitaca iz više pravaca čak i u momentima kada se udaljavao iz bašte, a što je moglo ugroziti ostale prisutne. Ona je u prijedlogu za pritvor iznijela argumentaciju da se radilo o umišljaju te da se može zaključiti da su osumnjičeni došli da liše života Pašića, koji je pukom srećom preživio.

Amir Pašić je u pucnjavi zadobio povredu na glavi te prostrijelne rane na rukama i nozi.

Izvod iz zapisnika

Više detalja nismo mogli dobiti o trećem pištolju koji je navodno naknadno pronađen na licu mjesta.

Advokat Beglerović koji zastupa Jasiku, na prošlom ročištu za pritvor naveo je da se iz zapisnika s lica mjesta vidi da je pronađeno više čahura kalibra 7,65 milimetara i jedan metak nepoznatog kalibra, ali da se ne navodi čiji je to metak.

- Imamo neposredna saznanja da je vršen još jedan uviđaj. Svjedoci su rekli da je nađen još jedan NN pištolj. Smatramo da to može biti samo pištolj Amira Pašića- kazao je Beglerović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.