REAKCIJE

Otac Sanite Karahasanović, uhapšene u Italiji: Ona je oslobođena, nije ništa kriva, za dan-dva kreće u Bosnu!

Ona ima firmu, izvozi gljive, tvrdi njen otac

prije 3 dana

Nakon što je portal "Dnevnog avaza" objavio informacije o hapšenju Sanite Karahasanović iz Zavidovića u Italiji u sklopu akcije "Recover" italijanske policije usmjerene protiv dilera narkotika i švercera cigareta, redakciji se javio njen otac Munir Karahasanović. 

Ona je oslobođena

- Ovo što radite nije lijepo. Dijete ništa nije krivo. Ona je oslobođena svega i ona za dan-dva kreće u Bosnu - kazao je Karahasanović za portal "Avaza". 

Na konstataciju da smo prenijeli pisanje italijanskih medija i informacije iz saopćenja njihovih zvaničnih policijskih organa, Karahasanović je rekao: 

- Nema to veze s njom. Ona ima firmu, izvozi gljive. Njen muž je to i drugi su, ona nije. Ona je na slobodi, ima samo još jednu - dvije izjave da dadne i to je to. Ona kreće za Bosnu. 

Podsjetimo, kako su objavili mediji iz Italije krijumčari su se predstavljali kao ribari da bi isplovljavali iz luke Bišelje, a zatim su se vraćali s robom u vidu droge i cigareta.

Lažni ribari

Riječ je o jednoj od najopsežnijih akcija italijanske policije, koja traje od juna, 2022. godine. Ovi lažni ribari su konstantno nadzirani od više jedinica italijanske policije, a hapšenje je izvršila jedinica karabinjera pokrajinske komande Barleta-Andrija-Trani uz pomoć specijalizovanih odjeljenja Heliborne.

Od 13 uhapšenih, vrlo bitnu ulogu u cijelom lancu imala je i Sanita Karahasanović, (32) iz Bosne i Hercegovine, koja je pored šverca služila i za “odvlačenje pažnje”, precizirao je poručnik Alesandro Rundo. Osumnjičeni su „malim čamcima na koje su utovarivali navodno ulovljenu ribu, krili drogu i cigarete i tako je švercovali po ovom dijelu Italije. Iako su bili uvjereni da su potpuno sigurni i neprimjetni, nisu ni slutili da ih policija prati više od dvije godine.

Balkanska ruta

Droga i cigarete su uglavnom stizali preko zloglasne balkanske rute, a dalje su ih distribuirali po cijeloj Italiji.

Inače, italijanski mediji su prenijeli da je riječ o krajnje beskrupuloznoj grupi koja nije birala sredstva da dođe do nelegalne zarade. Policija nije otkrila koja količina droge i duhana je u pitanju, samo su rekli da su zaplijenili robu velike vrijednosti. Inače, gotovo svih 13 uhapšenih, uključujući i Karahasanovićevu, ima krivične dosijee i poznati su policiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.