OSNOVNI SUD SREBRENICA

Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je napao policajce u Potočarima: "Znate li vi ko sam ja"

Pijan psovao i prijetio i fizički napao policajca te uništavao inventar u PS Srebrenica

Policija kontrolirala Mercedes u Potočarima. Avaz

B. C.

12.7.2024

Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu protiv M. N. koja ga tereti da je psovao i prijetio policji, fizički napao policajca te polupao inventar u pritvorskoj jedinici.

Napad na službeno lice 

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, Područna kancelarija u Srebrenici tereti ga za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, kao i za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Prema navodima optužnice on je krivična djela počinio od 5. do 7. maja ove godine.

Naime 5. maja oko 22:30 sati, u neposrednoj blizini Memorijalnog centra "Potočari", dok su policijski službenici kontrolisali učesnike u saobraćaju on je bio u Mercedesu nkojim je pravljao M. J.

Optuženi M. N. je tada izašao iz auta u kojem je bio na mjestu suvozača i znajući da se radi o policijskim službenicima koji su preduzimali službenu radnju u okviru svojih ovlašćenja, u vidno alkoholisanom stanju se povišenim tonom obratio njima psovkama.

Znate li vi ko sam ja 

Govorio im je: "Šta vi hoćete, znate li vi ko sam ja?", "Ajde pustite nas više kući da idemo ! Šta hoćete od nas?", "J… vam majku u p…!".

Zatim su na lice mjesta stigli pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

-Osumnjičeni je ponovo izašao iz vozila i policajcima ozbiljno prijetio: "Ko si ti, j… vam mater, sve ću vas pobiti, sve ću ovo popaliti", što je kod policijskih službenika H. J., A. K., K. S. i S. I. izazvalo osjećaj straha i ugroženosti. Potom unio se u lice policijskom službeniku A. K., te ga rukama odgurnuo nakon čega se A. K. u tom momentu okliznuo i pao na asfalt i zadobio tjelesnu povredu", navodi se u optužnici.

Divljao u Policijskoj stanici

On je uhapšen ali je nastavio praviti haos u pritvorskoj prostoriji PS Srebrenica.

- Rukama je iščupao iz ležišta okruglu sijalicu „plafonjerku“, potom odvalio zaštitni lim sa vodokotlića i oštetio plastično kućište vodokotlića u dijelu prostorije namjenjenu za vršenje fiziološke potrebe lica lišenog slobode, pričinivši na taj način oštećenom MUP-u Republike Srpske materijalnu štetu u iznosu od 393,85 KM- navedeno je u optužnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.